Update

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen


Eén op de vijf GSM's wordt afgeluisterd, zo meldde de EO ("dichtbij God en dichtbij mensen") vanochtend in het programma De Ochtenden, op Radio 1. Kijk nou eens voor de grap in je GSM om te zien hoeveel nummers je in je telefoon hebt opgeslagen. Het is ongetwijfeld een veelvoud van 5. Als dat niet het geval is, dan moet je misschien eens wat meer naar buiten gaan.

Grote kans dus, dat ook een gesprek van jou is opgeslagen en afgeluisterd. Als je ook nog een handeltje in cocaïne hebt, is je gesprek waarschijnlijk door een rechercheur uitgewerkt. Uitwerken is het uittikken van een gesprek. Het gesprek stáát al op een cd'tje, maar de politie wil het toch gewoon papier hebben. Het moet natuurlijk niet al te hip worden, en we hebben toch tijd zat. Dat uitwerken wordt overigens alleen gedaan als het gesprek een beetje interessant is, dus de gebruikelijke "waar zit je?" - "bij Albert Heijn" gesprekken zullen zoveel eer niet krijgen.

Nergens ter wereld wordt er zoveel afgeluisterd als in Nederland. En tóch komt zo'n hele bouwfraude als een volslagen verassing. Die luistervinken letten dus gewoon niet op, da's duidelijk. Als ík professioneel afluisteraar zou zijn, dan zou ik nu maar eens opletten bij de gesprekken van de bouwers. Ze vertellen namelijk bij de enquête wel érg openhartig over hun frauduleuze praktijken, terwijl ze toch een uitstekend voorbeeld hadden aan de dat-kan-me-niet-meer-herinneren-IRT-affaire. Het kan niet anders of ze hebben met z'n allen afgesproken om wat kleinere zaakjes op te biechten, om De Grote Zaak te redden. Ze zijn namelijk nogal sterk in voor-overleggen, dat hebben ze al bewezen.


Deel deze Post

?>

© 2024 www.baatsen.com | Design door W3layouts | Code door Gilles Baatsen


Warning: Use of undefined constant a - assumed 'a' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/baatsen.com/httpdocs/voet.php on line 45